Logotip Brlogarka

O alergiji, uhanih in fantastični rešitvi

Objavljeno: torek, 5.september 2017

Si tudi ti med tistimi, ki jim uhani povzročajo težave? Good news for You! V želji po tem, da bi moji uhančki lahko krasili tudi najbolj občutljiva ušesa, sem zadnjega pol leta posvetila iskanju rešitve in jo našla!

O alergiji, uhanih in fantastični rešitvi

Članek je avtorsko delo in je bil 23.6.2016 objavljen tudi v reviji Lisa.

Si vedela, da je alergija na kovine, predvsem na nikelj, najbolj pogosta oblika kontaktnih alergij?

Po nekaterih podatkih, naj bi prizadela 10% populacije, pri čemer večino predstavljajo ženske (krivec pa je ravno nakit). Reakcija se običajno pojavi 12-48 ur po kontaktu s kovino, v primeru uhanov je to najpogosteje srbečica, rdečica in vroč, neprijeten občutek.

Alergija na kovine se lahko pojavi kadarkoli v življenju, najboljša rešitev pa je poznavanje in preudarna izbira. Najpomembnejši podatek je ta, da je skoraj ves nakit izdelan iz zlitin. Celo zlato, srebro in kirurško jeklo so kovine, ki za svojo trdnost in uporabnost nujno potrebujejo dodatke in so uporabne zgolj in samo kot zlitine različnih kovin, ravno zlitine pa so največkrat krive za kontaktne alergije. Še bolj pa je seveda problematičen nakit, ki je izdelan iz poceni kovinskih zlitin. V njem se namreč nahajajo različne koncentracije niklja, ki je največkrat krivec za alergije.

Kaj ima alergija na oreške skupnega z uhani?

Prav nič, razen tega, da je dobra primerjava :) Občutljivim ljudem lahko nikelj povzroča težave že, če je v nakitu prisoten samo v sledeh. Kot naprimer alergikom na oreščke lahko povzroča težave že navaden bel kruh, ki je bil izdelan v isti pekarni kot orehova potica, saj lahko tak kruh vsebuje oreščke v sledeh, kljub temu da kruhu niso bili namerno dodani.

Moja rešitev – TITAN!

Odslej lahko katerekoli moje uhančke naročite na osnovah iz čistega titana, ki je primeren za vse, ki ste alergični na kovine.

V čem je titan drugačen?

V tem, da je to kovina, ki je dovolj lahka, trdna in trpežna, da se iz nje lahko oblikuje nakit in ne potrebuje nikakršnih primesi ostalih kovin, ki bi nadomeščale manjkajoče lastnosti. Moje osnove za uhane iz titana so izdelane iz prvovrstnega, čistega titana, ki ne vsebuje primesi, kar je za alergije ključnega pomena. Titan se uporablja v zdravstvu (zobni vsadki, proteze kolkov), saj je povsem nealergen. Iz titana so izdelani letalski vijaki, ker je to izjemno lahka in trpežna kovina. Nealergen, lahek in trpežen titan, ki ne povzroča alergij tudi najbolj občutljivim - torej popolne osnove za uhančke, ki jih boš lahko končno nosila brez težav!

Nerjaveče jeklo ALI titan?

Pri Brlogarki sta odslej na voljo oba :)

Nerjaveče jeklo, ki ga uporabljam pri izdelavi malih uhančkov, je v skladu z evropsko direktivo o nakitu, ki ureja maksimalne vrednosti določenih kovin v nakitu. Zaradi kvalitete osnov, vam bodo takšni uhančki služili dobro in dolgo, ustrezajo pa vsem, ki s kvalitetnimi kovinami nimajo težav. Vsi uhančki blagovne znamke Brlogarka, ki jih najdete v trgovinah z unikatnimi izdelki, ali naročite pri meni, so izdelani na prvovrstnih osnovah iz nerjavečega jekla.

Titan, ki je tako varen, da ga kirurgi uporabljajo za proteze in vsadke, pa ne bo povzročal težav niti najbolj občutljivim. Katerekoli uhančke lahko odslej, zaenkrat izključno preko FB ali maila, naročiš na osnovah iz čistega titana. Embalaža je opremljena s posebno nalepko, po kateri boš prepoznala novo ©Brlogarka Titan kolekcijo.

Z največjim veseljem lahko zaključim, da je bila moja misija Titan uspešna, saj so odzivi strank, ki so nove uhane preizkusile, več kot navdušujoči. V kolikor se odločiš za nakup Titan uhančkov, pa bom vesela tudi tvojega feedbacka :)

Update: Na moji FB strani si lahko preberete navdušene komentarje o titanovih osnovah! Ooooh, kako sem vesela, da ste titanove osnove sprejele za svoje in da je moja mala raziskava mnogim polepšala dneve :) KLIK

Renata

Ključne besede:

Deli:Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo

.