Logotip Brlogarka

O meni

Takšne in drugačne ročne spretnosti so bile od nekdaj Renatina ljubezen. Kreativna zapolnitev prostega časa. Izživljanje. Sproščanje. Užitek, ko nekaj uspe. Ko izpod tvojih rok nastane nekaj uporabnega. Ali neuporabnega, kakor kdaj.

Brlogarka je luč sveta ugledala oktobra 2013, hobi pa je kmalu zatem postal služba. 'Od kod ime?', marsikdo vpraša. Brlogarka je posledica brainstorminga med nama. Je izmišljena beseda (moška oblika obstaja v SSKJ-ju, medtem ko ženska ne). Besedna igra na temo Renatinega dekliškega priimka (Medved), dejstva, da se je blagovna znamka prvič predstavila na blogu in tega, da svoj atelje rada poimenujeva brlog.

Leta 2018 pa se je Renati na njeni poti pridružil mož Marko, tako da je Brlogarka sedaj družinsko podjetje.

Od tedaj skupaj ustvarjava izdelke in skupaj vodiva vse procese od nakupa materialov do same izdelave in tja do pakiranja naročenih uhančkov. Oba sva deklici za vse in izmenjaje ali skupaj, kakor je, dalava na nabavnem, razvojnem in logističnem oddelku :) 

V vseh teh letih obstoja so Brlogarko vzljubili mnogi, ki cenijo ročna dela. Predstavljena je bila v revijah in časopisih kot so Delo, Finance, Jana, Lisa, na portalu siol.net in še marsikje. Sodelujeva s trgovinami z unikatnimi izdelki po celi Sloveniji, redno se predstavljava na Artmarketu Ljubljana, svoje ideje in znanje pa deliva naprej z revijo Unikat, portalom Ustvarjalne roke, Knjižnico Iv.G. in Mladinsko knjigo. 

Vabljeni k brskanju po virtualnih poličkah, k nakupu, prebiranju ali pa samo k všečkanju na FB in Instagram strani. Saj veste, sreča je v malih stvareh.