Logotip Brlogarka

O meni

Takšne in drugačne ročne spretnosti so bile od nekdaj moja ljubezen. Kreativna zapolnitev prostega časa. Izživljanje. Sproščanje. Užitek, ko nekaj uspe. Ko izpod mojih rok nastane nekaj uporabnega. Ali neuporabnega, kakor kdaj.

Brlogarka je luč sveta ugledala oktobra 2013, hobi pa je kmalu zatem postal moja služba. 'Od kod ime?', me marsikdo vpraša. Brlogarka je posledica brainstorminga med mano in mojim dragim. Je izmišljena beseda (moška oblika obstaja v SSKJ-ju, medtem ko ženska ne). Besedna igra na temo mojega dekliškega priimka (Medved), dejstva, da se je blagovna znamka prvič predstavila na blogu in tega, da svoj atelje rada poimenujem brlog.

V resnici mi je ime Renata. Sem kreativna, marljiva in zagnana. Potrpežljiva samo takrat, ko je to nujno potrebno. Zaljubljena v najbolj čudovitega moškega, najbolj posebnega psa in najbolj gnetljiv material za ustvarjanje. Rada imam naravo, njene barve in posebne efekte, s katerimi nam rada postreže. Vse zgoraj našteto najdete v mojih izdelkih. Narejeni so z veliko mero natančnosti in veselja, rdeča nit, ki jih povezuje, pa so miniature. Bolj kot je majhno in resnično, bolj mi je v veselje. 

Po šestih letih obstoja so Brlogarko vzljubili mnogi, ki cenijo ročna dela. Predstavljena je bila v revijah in časopisih kot so Delo, Finance, Jana, Lisa, na portalu siol.net in še marsikje. Sodelujem s trgovinami z unikatnimi izdelki po celi Sloveniji, redno se predstavljam na Artmarketu Ljubljana, svoje ideje in znanje pa delim naprej z revijo Unikat, portalom Ustvarjalne roke, Knjižnico Iv.G. in Mladinsko knjigo. 

Končno pa je prišel tudi čas za čisto pravo spletno trgovino, spletni brlog, kjer boste našli vse informacije o Brlogarki, izdelke in tudi zanimive (včasih celo koristne) zapise.

Vabljeni k brskanju po virtualnih poličkah, k nakupu, prebiranju ali pa samo k všečkanju na FB in Instagram strani. Saj veste, sreča je v malih stvareh.