Logotip Brlogarka

The Fimo 50 World Project

Objavljeno: ponedeljek, 28.marec 2016

Ste vedeli, da Fimo letos praznuje Abrahama? Ob tej občudovanja vredni obletnici, je proizvajalec Staedler pripravil prav posebno praznovanje, pri katerem sem se odločila sodelovati tudi sama.

The Fimo 50 World Project

Fimo je bila prva polimerna masa, danes jih je v ponudbi veliko več. Kljub temu ostaja ena najbolj prepoznavnih, tudi sama jo uporabljam za večino svojih izdelkov. V čast tej lepi obletnici, Staedler organizira 'The Fimo 50 World Project'. En prav poseben projekt, ki sem se ga nameravala udeležiti od samega začetka in sem prav vesela, da mi je uspelo, čeprav spet lovim zadnje trenutke. Projekt je mednaroden, povezal bo cel svet, vse umetnike, ki ustvarjamo iz Fima. In kar je najpomembnejše - dobrodelen je! To je glavni razlog, da sem se odločila sodelovati.  Za sodelovanje je bilo potrebno izdelati ploščico, veliko 10x10cm z motivom, ki ti je najbližji, ki predstavlja tebe, tvoje delo. Ko bodo v Nemčiji prejeli vse ploščice sodelujočih s celega sveta, bodo iz njih sestavili skulpturo, ki bo simbolizirala Zemljo. Prepričana sem, da bo ogromna. Ko bo projekt končan, bodo izdelke prodali na dražbi, izkupiček pa bo šel dobrodelnim organizacijam.

Včeraj sem končno dobila pravo idejo, ki sem jo čakala menda par mesecev. In ko je padla ideja, je padla tudi odločitev, da se ploščice takoj lotim. Popoldan sem se usedla za mizo, se je lotila, pozabila na uro in ob pol dveh ponoči ugotovila, da je čas za spanje. Resnično sem uživala, kar pa je tudi cel smisel in namen tega projekta. Tako da bolj zadovoljna skoraj ne bi mogla biti :)

Ideja je izpeljana iz mojega nakita in sicer ni nič novega - ampak edino logično je bilo, da uresničim ravno to. Amazonijo. Kolekcija s tem motivom je bila moje prvo avtorsko delo in še vedno mi je najbolj pri srcu. Imitacija narave, v tem primeru drevo z ovijalkami, in miniature. To je tisto, kar Brlogarka je.

Ploščica je velika 10x10cm. Brez dvoma največji kos, ki sem ga kadarkoli izdelala :) Je bilo pa toliko lažje zame, ker sem se ploščico odločila napolniti z majhnimi motivi.

V deblo starega drevesa, ki je neštetokrat prepleten z ovijalkami, je vrezan srček, ki ga obrašča mah. 7 pikapolonic, velikih samo nekaj milimetrov, leze proti izrezanemu srčku, da preusmeri pogled na nanj in ga poudari.Kačji pastirci pa celotno sliko popestrijo, s svojimi barvami poživijo in dodajo gibanje.

S ploščico sem zadovoljna in predvsem navdušena, da sem uspela tak projekt izpeljati dobesedno čez noč. Zdaj jo moram pa samo še zapakirat, ji zaželet srečno pot in uspešno dražbo, ko pride čas zanjo, in jo odposlat organizatorjem.

Renata

Ključne besede:

Deli:


Stojana 2016-10-19 01:17:49

Moder način praznovanja jubileja ... Čudovita ploščica, ki si jo ustvarila nosi v sebi toliko pozitivnih sporočil, da bodo dražitelji velikodušno segli v denarnice in s tem pripomogli k realizaciji humanitarnih projektov po svetu ... In svoj umetniški delež si podarila tudi ti Renata - Bravo! ... Bom vesela, če bom lahko na blogu prebrala kako se je projekt v Nemčiji odvijal in zaključil ... Veselo ustvarjaj še naprej!


Avatar Stojana

Brlogarka 2016-10-24 00:07:54

Stojana, najlepša hvala za lepe besede smile Vsekakor se potrudim in objavim še kake slike, ki so jih objavili pri Staedlerju. Res fantastičen projekt in vesela sem, da mi je uspelo biti del tega. Pri izdelavi ploščice sem pa res uživala, ker je bilo to nekaj povsem novega zame.
Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo

.