Logotip Brlogarka

O tem, kaj sta zapekla Fruštek in Brlogarka

Objavljeno: ponedeljek, 13.julij 2020

Najprej sva spoznala Fruštek. In sicer v Židani mareli v Kranjski Gori. Bil je eden izmed najinih prvih obiskov v tej idilični trgovinici, tam nekje leta 2015, ko je lastnica Tanja na svoje poličke prvič postavila tudi Brlogarka uhančke.

O tem, kaj sta zapekla Fruštek in Brlogarka

Zasvetil se je tam na polici, prav spomnim se, kako težko je bilo izbrati samo en okus v pisani množici. Odločila sem se za tistega z lešniki in brusnicami. Mogoče se bo slišalo neverjetno ali pa kot nek zguljen prodajni stavek, ampak prisežem, da je to čista resnica: po tem, ko sva prvič poskusila Fruštek, nisva več kupila nobenih drugih kosmičev ali granole. Sploh. In razlog je čisto preprost, ker so vsi ostali, ki sva jih poznala prej, presladki. Fruštek je pa brez sladkorja, vsebuje samo slovenski med ali pa agavin sirup. No, šele ko sva dobro spoznala Fruštek, sem jaz bolj po naključju, kot kako drugače, spoznala tudi Fruštkovo Anjo. Bilo je istega leta 2015, decembra, na prvem Božičnem Artmarketu, ki sem se ga udeležila. Čisto slučajno sva imeli sosednji stojnici.  Od tistega leta dalje so se vrstile kavice, pa kosila, in sodelovanja in nove ideje in medsebojna pomoč, podjetniški nasveti, podpora in vse kar sodi zraven. Postali smo pravi prijatelji.

Anja je eno veliko srce, ki svoje delo opravlja z največjo strastjo. Je ustanoviteljica Fruštka, prve slovenske znamke hrustljave granole brez dodanega sladkorja. S svojo ekipo te male slastne zalogajčke ustvarja že od leta 2014. Granole so mešanice kosmičev, oreščkov, suhega sadja in najboljših sestavin ekološke in lokalne pridelave. 

Tako kot pri Brlogarki, tudi pri Fruštku vse delajo ročno, od začetka do konca. In z veliko ljubezni, veselja in predanosti. To se čuti v izdelkih. In točno to nam je skupno. Zato smo zakuhali, oz. bolj pravilni izraz bi bil ‘zapekli’ že kaj nekaj sodelovanj :) Novost, ki jo predstavljamo danes, je Darilni set Borovnica – set Fruštka s kvinojo in borovnicami in Brlogarka miniaturnimi borovničevimi uhančki. Čudovito darilo za vsako ljubiteljico borovnic. Za rojstni dan, obletnico, ali pa kar tako. Vzemite ga s sabo, ko vas povabijo na piknik – če sta gostitelja oba, si bosta darilo lahko razdelila ali vsaj zajtrk pojedla skupaj :) Ali pa s kompletom razveselite prijateljico na navaden dan, saj za darila ne potrebujemo vedno razloga, kajne?

Paket seveda lično zapakirava. Če želite, ga lahko pošljeva direktno vaši obdarovanki, vanj pa dodava tudi vaše posvetilo, da je paket še bolj oseben in poseben.

Če imate maline raje od borovnic, pa izberite Darilni set Malina. Karkoli boste izbrali, navdušenje vam zagotavljamo :)

Renata

Ključne besede:

Deli:Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo

.