Logotip Brlogarka

O netreskih in sproščujočem delu

Objavljeno: četrtek, 28.september 2017

Vsakič, ko se lotim pisanja novega bloga, ugotavljam, da je od zadnjega zapisa minilo nekaj mesecev. Nisem človek navad in urniki mi res ne gredo od rok. Novega zapisa na blogu se lotim takrat, ko se mi zazdi, da imam kaj povedat in pokazat.

O netreskih in sproščujočem delu

Že več kot eno leto je od takrat, ko si je Katarina, bodoča nevesta, zaželela prav posebnih poročnih uhanov. Takih, ki se bodo ujemali z njenim šopkom. Ranunkule in netreski so bili zvezde njenega šopka. Pa sem se jih lotila. Koliko preizkušanja, zavržene fimo mase in popite kave! Pri novih motivih je vedno tako. Ko se lotim nečesa povsem novega, je pred mano cel vrtiljak. Najprej je treba namešati prave barve in odtenke, razmisliti o teksturi, o debelini, obliki, funkcionalnosti. Potem pride na vrsto preizkušanje. Kako tanki/debeli, majhni/veliki morajo biti lističi, da bo cvet izgledal kot pravi. In ko izdelek uspe in je stranka zadovoljna. Uau. Tega navdušenja se res ne da opisat. 

Po tem, ko so bili Katarinini uhančki končani, sem se lotila izdelave ranunkul še v drugih barvah, saj ste navdušenje z mano delile tudi ve, moje stranke, ki jih tako rade nosite. Kaj bom imela v šopku in ušesih na svoji poroki, mi sploh ni bilo treba razmišljat, itak da so bile ranunkule - fotografije si lahko ogledate v blogu O tem, zakaj najina poroka ni bila DIY.

Letos poleti pa sem se ponovno lotila izdelave netreskov. Škoda bi bilo namreč, da bi ostali samo Katarininih uhančkih ;) In so nastali zeleni netreski. Nekaj izjemno sproščujočega je v zlaganju lističev, ko enkrat naštudiram barvo, velikost, število. Potem odklopim misli in samo uživam. 

Danes pa so nastali še modri oz. turkizni netreski, taki s pridihom sive in vijolične. Stranka si je namreč namesto zelenih, zaželela modre, drugo sorto. Mešanje barve je bil spet svojevrsten podvig. Verjetno boste presenečeni, če vam povem, da sem namešala 5 barv fimo mase, da je nastala ta 'netreskovo modra'. 

Rezultat mi je všeč, tako zelo, da so tudi novi modri netreski našli pot na spletni poličko. V trgovini lahko naročite zelene ali pa modre. Kateri so vam bolj všeč?

In še ena super velika novost nastaja! Ampak ta je tako velika in posebna, da si bo zaslužila svoj zapis ;) Zdaj vam lahko zaupam le to, da gre za sodelovanje in prav poseben izdelek, nad katerim boste zagotovo tako navdušene kot jaz ;)

Stay tuned!

Renata

Ključne besede:

Deli:Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo

.