Logotip Brlogarka

O jeseni, njenih barvah in Toskani

Objavljeno: torek, 25.oktober 2016

Kolekcija Toskana z barvami, imitacijo listja in kapljicami jutranje rose, ki se pod sončnimi žarki še posebej živahno svetlikajo, spominja na prostrane vinograde, vonj po hladnih jutrih, toplih sončnih žarkih, kuhanem vinu in pečenem kostanju.

O jeseni, njenih barvah in Toskani


Zanimivo, kako zadnja leta spreminjam svoje mnenje o letnih časih. Včasih me je v slabo voljo spravljala misel na vsak letni čas, le poletje sem imela zares rada. Še svojega rojstnega dne nikoli nisem marala, ker je pomenil skorajšnji konec poletja in bližajočo se jesen. 
Še vedno je zame najbolj žalosten dan v letu tisti, ko moram pospravit japanke v omaro. Ampak ko mine ta dan žalovanja, se kmalu začnem ozirat naokoli in ugotavljati, kako jesen sploh ni slaba!
Začne se s kuhanim vinom. Resno! Tisti topel vonj po vinu, vroča šalca, ki pogreje mrzle prste in vonj po cimetu in klinčkih. Ni boljšega! No ok, je, pest pečenega kostanja, ki ga mami speče na šporhetu, ko pridem domov.
In nenazadnje, barve! Neverjetno, kakšna umetnica je Narava - od kod potegne take odtenke, kako jih meša med sabo, da nastane taka perfekcija. Rjave, rdeče, oranžne, rumene, pa tja do rumeno zelene.

Te barve sem želela ujet v kolekciji Toskana - tako tiste zelene, kot te bolj jesenske. In vsem so skupne kapljice rose - ne, niso prave in ne, ne obrišejo se in ne posušijo. Ostanejo na izdelkih in na soncu se svetlikajo kot prave. 
Ja, treba se je naučit uživat v raznolikosti letnih časov. Konec koncev smo lahko srečni, da jih imamo. Čeprav se nas večina ne bi branila prijetni 25 stopinj 365 dni v letu...bi se pa hitro naveličali nespreminjajoče se narave - še posebej, ker vemo, kako kreativna zna biti :)

Kolekcijo Toskana si pa lahko ogledate TUKAJ.

Renata

Ključne besede:

Deli:Mnenje lahko oddajo le prijavljeni uporabniki. Prijavite se z vnosom svojega uporabniškega imena in gesla v obrazec na vrhu strani. V kolikor podatkov za prijavo še nimate, izpolnite brezplačno registracijo

.